[...] mowa o dodaniu miodu przed ich upieczeniem, jak to się ma do prawdy ze miód pod wpływem temperatury traci swoje zdrowotne właściwości? Czy w związku z tym nie lepiej dodawać go po usmażeniu placków? 2. Na czym smażyć placki? Czytałem parę artykułów i nie mam jednoznacznej odpowiedzi, z racji głównie dość wysokiej temperatury i czasu smażenia ?
[...] ktos to przeczyta z ekspertow a jak nie to zaloze swoj post chodzi oto, ze wiem olej odpada do smazenia oki dalej smazyc na samym teflonie tez zrozumiane i dalej jedziem na czym smazyc omlet? dalsza sprawa jak to jest z tym sosem czy zalega ona z zarciem az 12h w zoladkui czy moge go uzywac ogolnie sos lagodny widac ze malo chemii duzo roznego [...]
Makrela wędzona z Oszołoma pomidor + ogórek,2 kromki chlebka razowego. Student:Mam pytanko:Jesli nie mam teflonu to jak bym chciał usmazyc sobie placka z owsianych to na czym smazyc??Oliwa z oliwek??Smalec??Oraz jak rozdrobnic płatki owsiane gorskie z Kupca jak nie mam młynka?? Sorki ze takie pytania odskocznia
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Pytanie dotyczące pierwszego posiłku, na czym smażyć tę jajecznicę? Drugie pytanko czy w drugim posiłku ser żołty może być? np. 60g (2 duże plasty) czy lepiej czymś to zastąpić, jeśli tak to czym?
Jajka przynajmniej sa tanie i rodzice kupuja caly czas Na twardo jadlem przez 2 miesiace codziennie rano, teraz przerzucam sie na omlety Tylko niewiem na czym smazyc, dzisiaj na smalcu smazylem Zmieniony przez - grani w dniu 2008-04-21 13:48:47
[...] zostawić różnicę 400 kcal między zapotrzebowaniem a tym co zjadamy? Wiadomo waga wzrosła i nic nie idzie , mamy już z 3100 kcal zapotrzebowanie to jemy 3500 , itd. Aha i jeszcze na czym smażyć np : mięso. Bo słyszałem że oliwę tylko na zimno. I czy jak się smaży to mięso traci dużo wartości? Zmieniony przez - siuvax w dniu 2012-11-24 21:34:25
Na czym smażyć jajecznice, omlety, itp? Bo jaja na twardo już mi się znudziły. Jak już smażyłem to zawsze na maśle, ale gdzieś mi sie obiło o uszy, że to nie najlepszy pomysł. Mam do dyspozycji patelnie teflonową. Jestem na redukcji.
Na czym smażyć, bo mięso to zawsze gotuje, bo piec nie potrafię to tylko gotowanie/smażenie zostaje. Kapke tego oleju z winogron może być, czy jakiś rzepakowy i oczywiście opanierować te rybki.
Mam jeszcze dwa pytania dotyczące odżywiania podczas redukcji , mianowicie : - na czym smażyć pierś z kurczaka , nie znoszę gotowanej i tu mamy problem - na oliwie ? - czy mogę czasami zastąpić posiłek potreningowy odżywką białkową plus np. banan , czy to raczej odpada. Jeśli owoc odpada jakie może być inne źródło ww , które mogłbym spożyć na [...]
to na czym smażyć? Od razu piszę , że kokosowego nie kupię, bo nie mogę zdzierżyć jego zapachu z patelni. Te bezzapachowe też czuję. Pozostaje mi masło , ewent klarowane
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Smażone na oleju rafinowanym rzepakowym, a ryba na oliwie z oliwek... Na czym smażyć ? EDIT: Jeszcze jedno pytanko. Jest sens brać gainera lub może kreatyne na ten moment ? Jak tak to co ? I ile przerwy między seriami ? Zmieniony przez - cemazet w dniu 2013-06-04 17:46:51
[...] pieczywa? Margaryna np. Delma lub maslo extra smietankowe (takie w kostce) czy masło roślinne? Te ostatnie poleca mi matka, że zdrowe, bo lekarz jej kazał używać. 2. Na czym smażyc jajka? 3. Jakie platki owsiane czy tam otręby kupić? Dziś byłem w markecie i spory wybór tego jest. Nigdy wcześniej nie jadałem to nie mam zielonego pojęcia. [...]
[...] pieczywa? Margaryna np. Delma lub maslo extra smietankowe (takie w kostce) czy masło roślinne? Te ostatnie poleca mi matka, że zdrowe, bo lekarz jej kazał używać. 2. Na czym smażyc jajka? 3. Jakie platki owsiane czy tam otręby kupić? Dziś byłem w markecie i spory wybór tego jest. Nigdy wcześniej nie jadałem to nie mam zielonego pojęcia. [...]
[...] o te jajka czy codziennie tak spożywasz i nic Ci nie jest? Ja mam trochę "dylemat", bo jak zrobię np. jajecznice z 4 białek i 1 żółtka(żeby był tłuszcz - żeby było na czym smażyć), to będę musiał wyrzucać ciągle te żółtka, bo u mnie b.rzadko się robi ciastka, więc kosz i tyle. Zmieniony przez - patrychek w dniu 2011-07-31 14:25:43
[...] właśnie z pestek winogron. W takim razie, co dobre do smażenia? Olej ryżowy? Kokosowy? Pomóż, bo co prawda dzisiejsze posiłki na cały dzień już usmażone na olej z pestek winogron, ale jutro nie chciałbym już powielać tego błędu, skoro tak uważasz, tylko poddaj jakiś pomysł na czym smażyć. PS. chemiczny PAM odpada, wole unikać takich rzeczy.